GERO MTB DVIRAČIŲ MARŠRUTO RECEPTAS

Jei mėgstate važinėtis kalnų dviračiu, žinote gerų keliukų, takelių ir įdomių vietų, sukurkite dviračių maršrutą ir pasidalinkite juo su visais. Įdomų MTB dviračių maršrutą sukurti gali kiekvienas, dalinamės receptu, kaip tai padaryti.

INSTRUMENTAI: yra prikurta nemažai programų su kuriomis galima kurti dviračių maršrutus. Galima naudotis RIDEWITHGPS, ALLTRAILS, KOMOOT ar STRAVA instrumentais, taip pat nuosavus instrumentus turi GARMIN, SUUNTO ir panašios kompanijos, kurių pagalba galima sudėlioti maršrutą ir generuoti maršruto GPX failą.

INGREDIENTAI GERAM MARŠRUTUI

Nors kiekvienas atvejis yra unikalus yra keletas universalių ingredientų pagaminti geram maršrutui, kuriais kurdami maršrutus naudojamės mes.

  1. STARTO VIETA. Kiekvienas maršrutas prasideda nuo starto vietos. Nekelkite maršrutų, kurie prasideda prie jūsų laiptinės. Stenkitės pradėti maršrutą nuo vietos, kuri būtu patogi visiems, pvz. automobilių stovėjimo aikštelės, rajoniniuose miestuose ir miesteliuose-nuo geležinkelio ar autobusų stoties, parduotuvės, pliažo ir pan.
  2. KUO MAŽIAU ASFALTO IR KUO MAŽIAU EISMO. Ruošdami maršrutus stengiamės, kad asfaltuoti keliai pakliūtų į maršrutą tik nesant off road alternatyvos. Jei be asfalto niekaip, bent jau kelias turėtų būti kuo mažiau naudojamas.
  3. MAŽIAU ŽVYRO. Be abejo tarp mūsų atsiras nemažai žvyro mėgėjų, bet man asmeniškai ir daugeliui pažįstamų MTB dviratininkų žvyras ne pati mėgstamiausia dalis. Būna ir neblogų žvyro atkarpų, bet per dulkėtą tarką kapoti 50 km, reikia turėti mazochistinių polinkių:) Todėl žvyro atkarpų maršrutuose irgi galėtų būti kuo mažiau ypač jei yra alternatyvių keliukų.
  4. NEMESK TAKELIO DĖL KELIO. Jei reikia rinktis tarp kelio ir takelio,- renkiesi takelį, jei reikia rinktis tarp vieškelio ir miško keliuko, renkiesi miško keliuką.
  5. GRAŽIOS VIETOS, LANKYTINI OBJEKTAI. Kai mini nusikalęs, gražus ežeras ar bažnyčios bokštas, vaizdas nuo miškingo skardžio ar piliakalnis suteikia atgaivos, jėgų ir džiaugsmo, todėl kuo daugiau grožio maršrute, kuo jis įvairesnis, tuo geriau.
  6. BADAS IR TROŠKULYS. Nori nenori nutinka, kad nebeturi nei jėgų, nei vandens, nei maisto, tai jeigu pusiaukelėj bus kaimo parduotuvėlė,-maršrutui bonusas.
  7. PRIVATI VALDA. Gerbiame privačią teritoriją, jei yra opcija apvažiuoti, neverta brautis į žmonių kiemus, be to ir piktų šunų pasitaiko.

Maišykit šiuos ingredientus , gaminkit maršrutus ir jeis dalinkitės, ten ir susitiksime.

ORRE klubas