5 DVIRAČIŲ MARŠRUTAI MINDAUGINĖMS

Artėja Mindaugo karūnavimo dienos šventė, o su ja ir ilgasis savaitgalis, todėl, jei orai leis, galima susiorganizuoti smagią kelionę dviračiais. Čia siūlome keletą ilgesnių-kelių dienų ir vienadienių maršrutų įvairiose gražiose Lietuvos vietose.

1.Nemuno kilpomis: tarp Prienų ir Alytaus 194 km/ 1340 m / Prienų-Alytaus raj

Puikus kelių dienų maršrutas Nemuno pakrantėmis, rasite visko, maršrute yra nuostabiosios Nemuno kilpos einančios per visą maršrutą, skardžiai ir atodangos, Prienų miestas, Birštono miestas, Birštono apžvalgos bokštas, Punios piliakalnis, Vidzgirio botaninis draustinis, Alytaus miestas, Rumbonių piliakalnis, Punios šilas (būtina apsilankyti, nuostabaus grožio giria), Dainavos partizanų bunkeris, Balbieriškio atodanga.

GPX FAILĄ GALITE PARSISIŲSTI ČIA

DAUGIAU INFO

2. Dubysos slėnio MTB 300 km / 2110 m / Kauno, Šiaulių apskr.

Šiuo maršrutu pravažiuosite 300 km abejais Dubysos krantais.

Užburiantys vaizdai. Techniški nusileidimai/pakilimai iki 80 m vertikalaus. Trasa tinka kelių dienų bikepackingui arba vienadieniams pasivažinėjimams (atskiri segmentai). Startuoti galima nuo Šiaulių geležinkelio stoties (jeigu atvykimas su traukiniu) arba iš bet kurio patogaus trasos taško (Bubiai, Kurtuvėnai, Kaulakiai, Ariogala, Seredžius ) DĖMESIO!-maršrute yra kelios brastos. Pasiskaitykite komentarus po maršruto aprašymu Facebook grupėje, gali būti nedidelių pakeitimų.

PARSISIŲSTI GPX FAILĄ GALITE ČIA:  

DAUGIAU INFO             

3. NUO AUŠROS IKI SUTEMŲ / 113 km / 1400 m / Trakų raj.

Maršrutas Aukštadvario regioninio parko apylinkėse. Kaip visada šiame regione lydi nuostabios panoramos, nusileidimai ir pakilimai, trasa praeina netoli 30 ežerų. Startas ir finišas padarytas prie Strėvos, stovėjimo aikštelėje šalia ežero. Patogu palikti auto ir grįžus gerai išsimaudyti.
Pusiaukelėje, Semeliškėse yra parduotuvė, kurioje galima pasipildyti atsargų.
Jei važiuosite pilną ratą iš Vilniaus tai su nuvykimu, grįžimu ir maudynėmis užtruksite nuo aušros iki sutemų 🙂

GPX FAILĄ GALITE PARSISIŲSTI ČIA

DAUGIAU INFO

4. Kurtuvėnų regioninio parko maršrutas 118 km / 1200 m /  Šiaulių raj.

Daugiausiai dvivėžiai miško keliukai ir lengvi žvyrkeliai (tarkos minimaliai), šiek tiek vienvėžių miško keliukų su minimaliai šabakštynų. Yra kelios labiau techniškos vietos pilnos šaknų ir su staigiais nusileidimais ir pakilimais.
Nuostabusis Kurtuvėnų regioninis parkas, daugybė ežerų. Galima apsistoti prie Barsukyno, Dubuko, Geluvos, Bijotės, Šonos, Juodės. Daugybė piliakalnių, pažintinių takų. Pats rekomenduočiau nakvynę šalia Juodės ežero (nes yra graži stovyklavietė su lieptu link ežero.), Girnikių kalną (tikriausiai vienintelis Lietuvoje tikras kalnas 😃, su nerealiu 360 vaizdu), Kurtuvėnų miestelį.

GPX FAILĄ GALITE PARSISIŲSTI ČIA

DAUGIAU INFO

5. Ignalinos panoraminis ratelis 50 km/ 482 m / Utenos apskritis

Nesunkus maršrutas vedantis vienomis gražiausių Lietuvos vietų Aukštaitijos Nacionaliniame parke. Maršrute du apžvalgos bokštai, Ladakalnis, Bitininkystės muziejus, Ginučių malūnas ir daug kitų gražių vietų. Daug ežerų ir nuostabių šilų. Nors maršrutas ir kalvotas, bet nėra techniškai sudėtingas, todėl tiks visiems.

GPX FAILĄ GALITE PARSISIŲSTI ČIA

DAUGIAU INFO

Šiuos ir daugelį kitų įdomių maršrutų galite surasti puslapyje http://mtbmarsrutai.lt/

Linkime smagiai pasivažinėti!